nieuws

Weer Olympische klus voor BAM-dochter Nuttall

bouwbreed Premium

De Britse civieltechnische BAM-dochter Edmund Nuttall heeft opnieuw een opdracht voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen in de wacht gesleept. Dit keer gaat het om de aanleg en het beheer van het noordelijk deel van het Olympische Park, volgens de organisatoren straks een van de grootste stadsparkgebieden in Europa.

Nuttall moet als ‘landschaps- en publiekdomeinaannemer’ op 40 hectare het landschap aanleggen, bomen en struiken planten, drainage en verlichting aanleggen en het park vervolgens beheren. De werkzaamheden moeten in het voorjaar van 2009 beginnen waarbij Nuttall ook de onderaannemers en leveranciers zal aanwerven. De Olympic Delivery Authority wil niet meedelen om hoeveel geld het bij deze – en andere – opdrachten gaat en verbiedt ook de contracterende aannemers daar verder iets over te vertellen.
Het Olympisch Park omvat het hele terrein in Oost-Londen waar de Spelen over vier jaar worden gehouden. De BAM-dochter kreeg al eerder de opdracht voor de aanleg van een deel van de ‘wetlands’ in en rond het park en haalde in juni bovendien een van de vier opdrachten voor de aanleg van de bruggen en toeleidende wegen binnen. Verder staat Nuttall op de shortlist voor het roeicentrum en – samen met onder meer VolkerWessels dochter Fitzpatrick Contractors – ook voor de bouw van het kanocentrum.
Volgens woordvoerder Peter Bishop doet Nuttall het zo goed bij de Olympische aanbestedingsdienst ‘omdat we als een van de eerste op het terrein aanwezig waren.’ De BAM-dochter is twee jaar geleden al samen met de Britse collega’s van Morrison begonnen met het reinigen en bouwrijp maken van de ruim 240 hectare aan voormalig industrieterrein waar de Spelen gehouden zullen worden. ”Dat loopt uitstekend, we hebben de locaties voor het grote stadion en voor het zwemcomplex maanden voor de planning op kunnen leveren. Daar hebben we onze naam mee weten te vestigen en dat werpt duidelijk vruchten af.”

Reageer op dit artikel