nieuws

Volautomatische garage Den Bosch wordt omgebouwd

bouwbreed

De gemeente Den Bosch hoopt nog dit jaar te kunnen beginnen met de ombouw van de falende volautomatische parkeergarage onder het stadskantoor in Den Bosch tot conventionele garage.

De gemeente Den Bosch hoopt nog dit jaar te kunnen beginnen met de ombouw van de falende volautomatische parkeergarage onder het stadskantoor in Den Bosch tot conventionele garage.
Dat kost bijna 2,9 miljoen euro. Voordat de ombouw kan beginnen moet de gemeenteraad op 7 oktober nog instemmen met het krediet dat het college van B en W gevraagd heeft. Als dat inderdaad gebeurt, kan het werk kort daarna worden gegund. De aanbesteding heeft al plaatsgehad.
De garage staat al jaren leeg, nadat CVSS er niet in geslaagd was om de volautomatische garage werkend te krijgen. Het gemeentebestuur wilde Imtech inschakelen om de klus af te maken, maar de gemeenteraad had er geen vertrouwen meer in en was niet bereid hier anderhalf miljoen euro voor uit te trekken.
Vorig jaar besloot de gemeenteraad daarom te kiezen voor een conventionele garage onder enkele voorwaarden, zoals een maximaal haalbaar aantal plaatsen. In het plan dat er nu ligt, krijgt de garage 86 parkeerplaatsen (in plaats van de 65 tot 70 waar het college aanvankelijk van uitging). Daarvan zijn vijftig plaatsen voor algemeen gebruik, de rest is voor vaste gebruikers omdat deze plaatsen niet voldoen aan de landelijke normen. De hellingbanen zijn te steil of ze zijn niet bereikbaar met een lift.
Als de raad instemt met het krediet, kan de ombouw in december beginnen, nadat eerst de haperende installatie gedemonteerd is. In augustus 2009 is de garage klaar voor gebruik.

Reageer op dit artikel