nieuws

Verbeterde Solarspot levert meer daglicht

bouwbreed

Solarspot verbeterde de reflecterende binnenbekleding van zijn daglichtbuis. In de berekening van de fabrikant komt daardoor ruim 50 procent meer zonlicht naar binnen; via koepels die volgens Solarspot drie keer kleiner zijn dan die van concurrerende daglichtsystemen. De koepels zijn gemaakt van zelfreinigend materiaal dat ook zonnewarmte tegenhoudt. Met het gevolg dat het met de Solarspot binnen niet warmer wordt. Het systeem transporteert zonlicht tot zo’n 25 meter ver. Een mechanische dimmer en een horizontale zonwering regelen hoeveel daglicht binnen komt.

Solarspot verbeterde de reflecterende binnenbekleding van zijn daglichtbuis. In de berekening van de fabrikant komt daardoor ruim 50 procent meer zonlicht naar binnen; via koepels die volgens Solarspot drie keer kleiner zijn dan die van concurrerende daglichtsystemen. De koepels zijn gemaakt van zelfreinigend materiaal dat ook zonnewarmte tegenhoudt. Met het gevolg dat het met de Solarspot binnen niet warmer wordt. Het systeem transporteert zonlicht tot zo’n 25 meter ver. Een mechanische dimmer en een horizontale zonwering regelen hoeveel daglicht binnen komt.

Reageer op dit artikel