nieuws

Van Mesdag steekt 20 miljoen in nieuwbouw

bouwbreed

Het forensisch psychiatrisch centrum Dr. S van Mesdag in Groningen investeert de komende jaren circa 20 miljoen euro in een nieuw gebouw. Daarnaast steekt het Rijk als uitvloeisel van de Schipholbrand 6 miljoen euro in brandveiligheidsvoorzieningen. Onlangs is de firma Jager uit Mildwolda begonnen met de sloop van een cellencomplex van het Huis van Bewaring, dat grenst aan het terrein van de Van Mesdag. Daar komt een nieuwe parkeerplaats. Het nieuwe gebouw biest plaats aan 55 patiënten. Het totale aantal plaatsen voor patiënten in het centrum stijgt door deze uitbreiding naar 260. Het gebouw moet in 2010 klaar zijn. De Europese aanbestedingsprocedure hiervoor loopt nog.

Het forensisch psychiatrisch centrum Dr. S van Mesdag in Groningen investeert de komende jaren circa 20 miljoen euro in een nieuw gebouw. Daarnaast steekt het Rijk als uitvloeisel van de Schipholbrand 6 miljoen euro in brandveiligheidsvoorzieningen. Onlangs is de firma Jager uit Mildwolda begonnen met de sloop van een cellencomplex van het Huis van Bewaring, dat grenst aan het terrein van de Van Mesdag. Daar komt een nieuwe parkeerplaats. Het nieuwe gebouw biest plaats aan 55 patiënten. Het totale aantal plaatsen voor patiënten in het centrum stijgt door deze uitbreiding naar 260. Het gebouw moet in 2010 klaar zijn. De Europese aanbestedingsprocedure hiervoor loopt nog.

Reageer op dit artikel