nieuws

Uitbouw van staal en glas

bouwbreed

Het museum voor militaire geschiedenis in Dresden wordt verbouwd en uitgebreid. Architect Daniel Libeskind ontwierp een constructie van staal en glas, die de harmonie van de bestaande gevel doorsnijdt, en als een gekantelde driehoekige piramide over het gebouw heen hangt. De vormgeving verwijst naar het centrale thema van het museum, namelijk de uitoefening van macht door Staat en samenleving. Op de foto plaatst de aannemer met groot materieel een deel van de staalconstructie van de uitbouw. Het segment weegt 140 ton en is 30 meter hoog. Foto: AP

Het museum voor militaire geschiedenis in Dresden wordt verbouwd en uitgebreid. Architect Daniel Libeskind ontwierp een constructie van staal en glas, die de harmonie van de bestaande gevel doorsnijdt, en als een gekantelde driehoekige piramide over het gebouw heen hangt. De vormgeving verwijst naar het centrale thema van het museum, namelijk de uitoefening van macht door Staat en samenleving. Op de foto plaatst de aannemer met groot materieel een deel van de staalconstructie van de uitbouw. Het segment weegt 140 ton en is 30 meter hoog. Foto: AP

Reageer op dit artikel