nieuws

Twentsche Kabel solide naar half miljard omzet

bouwbreed

Twentsche Kabel verwacht dit jaar zijn winst met 30 procent te kunnen verhogen tot 52 miljoen euro. De omzet van het concern steeg in de eerste helft van het jaar met bijna eenderde tot 504,8 miljoen euro.

“Ons bedrijf heeft als leverancier van oplossingen een gezond groeiperspectief”, zegt bestuursvoorzitter Alexander van der Lof. De nieuwe inrichting van zijn onderneming in divisies met de naam Solution geeft volgens hem het bedrijf een scherpere focus en maakt Twentsche Kabel transparanter. “De marge steeg in het tweede kwartaal naar 9,6 procent, wat de potentie van de onderneming bevestigt. Onze strategie biedt een redelijke weerstand tegen verslechterde economische omstandigheden”.
In de eerste helft van het jaar nam de omzet van Telecom Solutions met 18,1 procent toe tot 87,9 miljoen euro. Van de groei kwam 12 miljoen van het overgenomen Franse bedrijf CAE. In Europa bleken de markten voor zowel de indoor telecomsystemen als de glasvezelnetwerken uitstekend.
Bij de kopernetwerken daarentegen was een neergaande tendens zichtbaar.
Bij Building Solutions steeg de omzet bijna met de helft tot 173,7 miljoen euro. De autonome groei bedroeg 10,8 procent. Met name het segment gestructureerde bekabelsystemen doet goede zaken. De trend naar hogere transmissiesnelheden leidt tot een sterke vervangingsvraag en bovendien hogere kwaliteitseisen.
Ook de veiligheidssystemen hebben de wind mee. De vraag krijgt een stimulans vanuit zowel de maatschappelijke vraag als de drang naar meer efficiëntie in de sector veiligheid. In het segment Industrial Solutions steeg de omzet met een kwart tot 243,2 miljoen euro.

Reageer op dit artikel