nieuws

Tegenslag voor Sint-Michielsgestel

bouwbreed Premium

De gemeente Sint-Michielsgestel moet een nieuw bestemmingsplan maken om het centrumplan, waar de gemeente al heel lang mee bezig is, alsnog te kunnen realiseren.

“Een zwarte dag”, verwoordde de gemeentewoorder de dag waarop de Raad van Staat een streep zette door het centrumplan. De hoogste bestuursrechter keurde het plan vooral af vanwege de flexibiliteit die de gemeente had ingebouwd om de functie van panden makkelijker te kunnen wisselen. Dat is volgens de Raad van State in strijd met de rechtszekerheid. Daarnaast oordeelde de Raad dat een aantal onderzoeken onduidelijk of onvolledig is, zoals een onderzoek naar luchtkwaliteit in het centrum en een akoestisch onderzoek bij de Schijndelseweg. Een klein lichtpuntje vindt dat de gemeente dat ze niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen. “We kunnen wel ingrediënten gebruiken uit het huidige bestemmingsplan. Inhoudelijk zat het goed in elkaar”. Hoeveel vertraging de uitspraak van de Raad van State betekent voor de plannen, is nog niet duidelijk. Op 25 september vergadert de gemeenteraad over het centrumplan om de nieuwe koers te bepalen.

Reageer op dit artikel