nieuws

Sybilla Dekker tegen belasting corporaties

bouwbreed

Voormalig minister van VROM Sybilla Dekker is het niet eens met de invoering van de integrale vennootschapsbelasting voor woningcorporaties eerder dit jaar. “Als je naar de geschiedenis van de corporaties kijkt, dan klopt het niet dat er een integrale vennootschapsbelasting wordt opgelegd”, aldus Dekker in het ledenblad van woningcorporaties Aedes-magazine. “Corporaties voeren niet uitsluitend commerciële activiteiten uit, maar zo worden ze met deze belastingmaatregel wel behandeld. En dat heeft aanzienlijke consequenties voor het vermogen om te investeren. Op den duur zou dat ook gevolgen kunnen hebben voor de bouwproductie.” Dekker was eerder dit jaar voorzitter van de Commissie Fundamentele Verkenning Bouw dat het kabinet adviseerde bouwregels te vereenvoudigen en procedures te versnellen.

Voormalig minister van VROM Sybilla Dekker is het niet eens met de invoering van de integrale vennootschapsbelasting voor woningcorporaties eerder dit jaar. “Als je naar de geschiedenis van de corporaties kijkt, dan klopt het niet dat er een integrale vennootschapsbelasting wordt opgelegd”, aldus Dekker in het ledenblad van woningcorporaties Aedes-magazine. “Corporaties voeren niet uitsluitend commerciële activiteiten uit, maar zo worden ze met deze belastingmaatregel wel behandeld. En dat heeft aanzienlijke consequenties voor het vermogen om te investeren. Op den duur zou dat ook gevolgen kunnen hebben voor de bouwproductie.” Dekker was eerder dit jaar voorzitter van de Commissie Fundamentele Verkenning Bouw dat het kabinet adviseerde bouwregels te vereenvoudigen en procedures te versnellen.

Reageer op dit artikel