nieuws

Stroom uit de oceaan

bouwbreed Premium

Ruim 1500 huishoudens in Portugal kunnen elektriciteit uit de Atlantische Oceaan gebruiken. Drie kilometer uit de kust van Povoa de Varzim in het noorden van het land ligt een golfslaggenerator die ruim 2,25 megawatt opwekt. De foto laat maar een deel van het systeem zien. De drijvers zijn verbonden met drie generatoren van elk 750 kilowatt die op de zeebodem staan. Leverancier Ocean Power Delivery noemt het ’s werelds grootste golfslagcentrale.

Ruim 1500 huishoudens in Portugal kunnen elektriciteit uit de Atlantische Oceaan gebruiken. Drie kilometer uit de kust van Povoa de Varzim in het noorden van het land ligt een golfslaggenerator die ruim 2,25 megawatt opwekt. De foto laat maar een deel van het systeem zien. De drijvers zijn verbonden met drie generatoren van elk 750 kilowatt die op de zeebodem staan. Leverancier Ocean Power Delivery noemt het ’s werelds grootste golfslagcentrale.

Reageer op dit artikel