nieuws

Slopen met chirurgische precisie

bouwbreed

Nieuwegein -Kraanmachinist Jakko de Boer van Bentvelzen en Jacobs Demontage hanteert met chirurgische precisie de betonsorteergrijper om elementen uit een appartementencomplex weg te halen in de binnenstad van Nieuwegein. Tegelijkertijd sloopt de 50 tons sloopmachine op niveau ook de buitengevels mee.Voor het bedrijf uit Wormer aan de totaalsloop toe was, heeft het eerst asbest verwijderd uit de veertig appartementen aan de Tinnegieterstede en de Schakelstede, vervolgens de woningen intern en extern gestript tot het cascogebouw kraanklaar was, waarna het grote sloopwerk kon beginnen. Dat bestaat naast de sloop van de bebouwing en de fundering, ook uit het afknippen van de palen tot circa 2 meter beneden het bestaande maaiveld.De klus in opdracht van de gemeente Nieuwegein bestaat uit twee fasen. Eerder heeft Bentvelzen en Jacobs Demontage de Citykantoren gesloopt. Maar liefst 22.000 ton puin is afgevoerd. Van dit appartementencomplex in de tweede fase blijft circa 5000 ton betonpuin over dat eveneens zoveel mogelijk wordt hergebruikt. Eind september is de sloop afgerond, waarna de gemeente in het gebied ruimte heeft voor grootse nieuwbouwplannen, waaronder een stadhuis, een theater- en kunstencentrum, kantoren, winkels, woningen en parkeerruimte.

Nieuwegein -Kraanmachinist Jakko de Boer van Bentvelzen en Jacobs Demontage hanteert met chirurgische precisie de betonsorteergrijper om elementen uit een appartementencomplex weg te halen in de binnenstad van Nieuwegein. Tegelijkertijd sloopt de 50 tons sloopmachine op niveau ook de buitengevels mee.Voor het bedrijf uit Wormer aan de totaalsloop toe was, heeft het eerst asbest verwijderd uit de veertig appartementen aan de Tinnegieterstede en de Schakelstede, vervolgens de woningen intern en extern gestript tot het cascogebouw kraanklaar was, waarna het grote sloopwerk kon beginnen. Dat bestaat naast de sloop van de bebouwing en de fundering, ook uit het afknippen van de palen tot circa 2 meter beneden het bestaande maaiveld.De klus in opdracht van de gemeente Nieuwegein bestaat uit twee fasen. Eerder heeft Bentvelzen en Jacobs Demontage de Citykantoren gesloopt. Maar liefst 22.000 ton puin is afgevoerd. Van dit appartementencomplex in de tweede fase blijft circa 5000 ton betonpuin over dat eveneens zoveel mogelijk wordt hergebruikt. Eind september is de sloop afgerond, waarna de gemeente in het gebied ruimte heeft voor grootse nieuwbouwplannen, waaronder een stadhuis, een theater- en kunstencentrum, kantoren, winkels, woningen en parkeerruimte.
Foto: Ton Borsboom; tekst: Inge Pranger

Reageer op dit artikel