nieuws

Siemens Wind Power bouwt in Esbjerg

bouwbreed

Siemens Wind Power bereidt in het Deense Esbjerg de bouw van een grootschalige windturbinefabriek voor. Een overeenkomst met de gemeentelijke overheid voorziet met het oog hierop in de aankoop van 200 hectare grond. De fabriek moet volgens plan in 2013 bedrijfsklaar zijn. Het Duitse concern kiest voor Esbjerg in verband met onder meer de Noordzeehaven-faciliteiten van de stad. Bij de haven zal voor de verscheping van de componenten tevens een terrein van 20 hectare worden gehuurd. De haven speelt ook nu al een rol bij de verscheping van turbines, onder meer wegens de aanleg van aanzienlijke offshorewindparken in de Deense wateren.

Siemens Wind Power bereidt in het Deense Esbjerg de bouw van een grootschalige windturbinefabriek voor. Een overeenkomst met de gemeentelijke overheid voorziet met het oog hierop in de aankoop van 200 hectare grond. De fabriek moet volgens plan in 2013 bedrijfsklaar zijn. Het Duitse concern kiest voor Esbjerg in verband met onder meer de Noordzeehaven-faciliteiten van de stad. Bij de haven zal voor de verscheping van de componenten tevens een terrein van 20 hectare worden gehuurd. De haven speelt ook nu al een rol bij de verscheping van turbines, onder meer wegens de aanleg van aanzienlijke offshorewindparken in de Deense wateren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels