nieuws

Schadepost Ike bijna 10 miljard euro

bouwbreed

De Zwitserse herverzekeraar Swiss Re schat dat de totale kosten veroorzaakt door de tropische orkaan Ike voor verzekeraars kunnen oplopen tot 14 miljard dollar (9,5 miljard euro). De kosten in verband met de orkaan Gustav worden geschat op mogelijk 4 miljard dollar. Gustav en Ike hielden eerder deze maand flink huis in het Caribisch gebied en in het zuiden van de Verenigde Staten. De op een na grootste herverzekeraar ter wereld schat zelf 300 miljoen dollar (204 miljoen euro) kwijt te zijn aan schadeclaims. De Ike-schadeclaims schat Swiss Re op 250 miljoen dollar en die van Gustav op 50 miljoen dollar.

De Zwitserse herverzekeraar Swiss Re schat dat de totale kosten veroorzaakt door de tropische orkaan Ike voor verzekeraars kunnen oplopen tot 14 miljard dollar (9,5 miljard euro). De kosten in verband met de orkaan Gustav worden geschat op mogelijk 4 miljard dollar. Gustav en Ike hielden eerder deze maand flink huis in het Caribisch gebied en in het zuiden van de Verenigde Staten. De op een na grootste herverzekeraar ter wereld schat zelf 300 miljoen dollar (204 miljoen euro) kwijt te zijn aan schadeclaims. De Ike-schadeclaims schat Swiss Re op 250 miljoen dollar en die van Gustav op 50 miljoen dollar.
Gustav sloeg begin september toe en trok over Haïti en Cuba richting de kust van Louisiana. Ike trok ongeveer twee weken later over vrijwel hetzelfde gebied en kwam aan land in Texas. De orkanen eisten honderden mensenlevens en richtten grote schade aan huizen, infrastructuur en landbouw aan.

Reageer op dit artikel