nieuws

RVG Real Estate koopt 2100 huizen in het buitenland

bouwbreed

RVG Real Estate verwerft voor 125 miljoen euro 2.100 woningen in Berlijn, München en Kiel. De aankoop past in het streven om buiten Nederland de portefeuille strategisch uit te bouwen.

De woningen zijn gekocht van iii Investments in München, een open fonds dat onderdeel uitmaakt van de HypoVereinsbank en dat zich in toenemende mate toelegt op de realisatie en verhuur van winkel- en kantoorruimten en businessparken. De overgenomen portefeuille bestaat uit enkele tientallen kleinschalige appartementencomplexen in verschillende gewilde wijken van Berlijn, München en Kiel. RVG Real Estate zal de woningen een nieuwe toekomst geven, door in zowel de appartementen zelf als in de omgeving te investeren.
Na de upgrading wordt een deel van de woningen tegen een scherpe marktprijs aan de zittende huurders te koop aangeboden. Voor de huurders die afzien van koop, verandert weinig. Ze krijgen de garantie, dat ze hun woning kunnen blijven huren. “Duitsland heeft de krachtigste economie van Europa. Toch is de prijsontwikkeling van de woningmarkt de laatste jaren achtergebleven ten opzichte van de rest van Europa. Die twee factoren maken van Duitsland voor ons en onze ambities een interessante markt om in te investeren. Daarom zijn we bijzonder content, dat we in één transactie een groot aantal woningen op de juiste locaties hebben kunnen verwerven”, aldus Faruk Kinran, directeur van RVG Real Estate.

Reageer op dit artikel