nieuws

RijnDijk wil Gouda Vuurvast inlijven

bouwbreed Premium

Staalbouwer RijnDijk gaat een bod uitbrengen op Gouda Vuurvast, producent van vuurvaste materialen. Dat heeft het Eindhovense concern bekendgemaakt. Gouda Vuurvast is genoteerd aan de beurs van Amsterdam.

Staalbouwer RijnDijk gaat een bod uitbrengen op Gouda Vuurvast, producent van vuurvaste materialen. Dat heeft het Eindhovense concern bekendgemaakt. Gouda Vuurvast is genoteerd aan de beurs van Amsterdam.
RijnDijk heeft Gouda Vuurvast laten weten dat het van plan is een bod te doen van 18 euro per aandeel. Het concern wil de aankoop uit eigen middelen financieren. Het bod ligt onder de huidige slotkoers van Gouda Vuurvast.
Gouda Vuurvast is toeleverancier voor onder meer de petrochemische industrie. Het bedrijf boekte afgelopen jaar een nettowinst van 2,7 miljoen euro. Als het bod gestand wordt gedaan en RijnDijk 95 procent van de aandelen van Gouda Vuurvast in handen krijgt, zal het bedrijf van de beurs verdwijnen.

Reageer op dit artikel