nieuws

Reparatie Kanaaltunnel gaat nog weken duren

bouwbreed

Het gaat nog weken duren voordat de Kanaaltunnel weer helemaal in gebruik kan worden genomen. Dat heeft Eurotunnel, de exploitant van de treintunnel tussen Engeland en Frankrijk, bekendgemaakt. De tunnel werd op 11 september getroffen door een brand, die grote schade aanrichtte. De herstelwerkzaamheden zijn inmiddels zo ver gevorderd, dat een van de drie afgesloten tunnelsecties gisteren weer open is gesteld. De afgelopen week kon slechts een derde van de reguliere dienstregeling worden uitgevoerd. Sinds gisteren voert de exploitant dagelijks bijna de helft van alle geplande ritten weer uit.

Het gaat nog weken duren voordat de Kanaaltunnel weer helemaal in gebruik kan worden genomen. Dat heeft Eurotunnel, de exploitant van de treintunnel tussen Engeland en Frankrijk, bekendgemaakt. De tunnel werd op 11 september getroffen door een brand, die grote schade aanrichtte. De herstelwerkzaamheden zijn inmiddels zo ver gevorderd, dat een van de drie afgesloten tunnelsecties gisteren weer open is gesteld. De afgelopen week kon slechts een derde van de reguliere dienstregeling worden uitgevoerd. Sinds gisteren voert de exploitant dagelijks bijna de helft van alle geplande ritten weer uit.
Onderzoekers zijn nog bezig met het achterhalen van de oorzaak van de brand. Dagelijks rijden er normaal gesproken 300 tot 400 treinen door de tunnel onder het Nauw van Calais.

Reageer op dit artikel