nieuws

Nieuwe erfpacht aanjager herontwikkeling

bouwbreed

Vervroegde herziening van erfpachtafspraken moet de herontwikkeling van leegstaande kantoren en verouderde bedrijfsgebieden in Amsterdam bevorderen. Dat heeft wethouder Van Poelgeest van grondzaken besloten.

Vervroegde herziening van erfpachtafspraken moet de herontwikkeling van leegstaande kantoren en verouderde bedrijfsgebieden in Amsterdam bevorderen. Dat heeft wethouder Van Poelgeest van grondzaken besloten.
Partijen die willen herontwikkelen kunnen voortaan gemakkelijker een nieuwe erfpachtovereenkomst afsluiten. Voorwaarde is wel dat ze aanzienlijk investeren.
De gemeente dringt al jaren aan op intensievere herontwikkeling van leegstaande gebouwen. Maar die komt volgens Van Poelgeest niet van de grond, zodra investeerders merken dat de oude erfpachtovereenkomst binnen dertig jaar moet worden vernieuwd.

Reageer op dit artikel