nieuws

Nieuwe daklei met zonnecel past op monumentaal dak

bouwbreed

Heritage Solar Slate noemt PV Systems zijn nieuwe daklei met ingebouwde zonnecel. De fabrikant uit het Britse Taffs Well ontwikkelde dit product specifiek voor monumenten. Op zulke beeldbepalende gebouwen ontbreken vaak elektrische zonnecellen omdat die er overduidelijk niet op passen. De aanblik van PV Systems’ alternatief wijkt volgens de fabrikant niet veel af van de echte daklei.

Heritage Solar Slate noemt PV Systems zijn nieuwe daklei met ingebouwde zonnecel. De fabrikant uit het Britse Taffs Well ontwikkelde dit product specifiek voor monumenten. Op zulke beeldbepalende gebouwen ontbreken vaak elektrische zonnecellen omdat die er overduidelijk niet op passen. De aanblik van PV Systems’ alternatief wijkt volgens de fabrikant niet veel af van de echte daklei.
De combinatie komt in een aantal standaardpakketten op de markt. Afhankelijk van het aantal zonnecellen ligt het vermogen van de pakketten tussen de 0,6 en 3 kilowatt.

Reageer op dit artikel