nieuws

NAM verkoopt voormiljard aan GDF Suez

bouwbreed Premium

De Nederlandse Aardolie Maatschappij wil voor 1075 miljoen euro activiteiten in de Noordzee afstoten aan GDF Suez. De transactie betreft de verkoop van bedrijvigheid op het gebied van exploratie, productie en transport langs pijpleiding Nogat in de Nederlandse sector van de olie- en gaswinning.

De Nederlandse Aardolie Maatschappij wil voor 1075 miljoen euro activiteiten in de Noordzee afstoten aan GDF Suez. De transactie betreft de verkoop van bedrijvigheid op het gebied van exploratie, productie en transport langs pijpleiding Nogat in de Nederlandse sector van de olie- en gaswinning.
“Met deze acquisitie versterkt GDF Suez zijn sterke positie in Nederland en wordt de grootste exploratie- en productieoperator in het Nederlandse deel van de Noordzee”, zegt vice-president Jean-Marie Dauger van GDF Suez.
“We zetten een nieuwe stap op weg naar het doel om voor de middellange termijn 1,5 miljard vaten olie-equivalent aan de reserves van onze groep veilig te stellen.”
De transactie biedt volgens Dauger een aanzienlijk groeipotentieel en zal de reserves van GDF Suez met 30 procent doen toenemen.
“Wij bouwen voort op de ervaring van onze lokale maatschappij ProNed als een van de voornaamste operators in het Nederlandse deel van de Noordzee.”

Reageer op dit artikel