nieuws

Miss België ingezet voor veiligheid afwerksector

bouwbreed Premium

Wie zijn stiel kent, gebruikt goed gerief. Met deze slogan start een veiligheidscampagne voor de afwerksector in België. Miss België Alizée Poulicek promoot daarbij persoonlijke beschermingsmiddelen.

Het Nationaal Actiecomitévoor Veiligheid en hygiëne in het Bouwbedrijf (NAVB) heeft zich als doel gesteld het aantal ongevallen in de afwerksector in 2012 met 25 procent te verminderen. Sinds 2001 is het aantal ongevallen al met 28 procent gedaald, maar het moet nog verder naar beneden, vindt voorzitter Joos Louage. Ook moet de ernst van de ongevallen op korte termijn al met minstens 15 procent omlaag.
Om dat te bereiken heeft de NAVB de Belgische schoonheidskoningin ingezet. Zij gaat bouwplaatsen af om de bouwvakkers te wijzen op het belang van het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Als gadget worden oordopjes in condoomverpakking uitgereikt.
Het NAVB werkt in deze campagne samen met werkgevers- en werknemersorganisaties, terwijl de Federale Verzekering die zich profileert als de verzekeraar van de bouw, de campagne sponsort.
Adviseurs van het veiligheidscomitézullen de komende tijd de bouwplaatsen afgaan speciaal aandacht besteden aan de afwerkactiviteiten.
Na deze bewustwordingscampagne zal de Belgische Arbeidsinspectie eind volgend jaar een handhavingsgolf starten.

Reageer op dit artikel