nieuws

Lokale aannem ers Sint Maarten ontevreden

bouwbreed

Lokale bouwbedrijven op Sint Maarten moeten door buitenlandse bedrijven vaker worden gecontracteerd als onderaannemer. Dit stelt gedeputeerde Theo Heyliger, gedeputeerde van Openbare Werken.

Heyliger kwam met zijn uitspraken nadat vorige week in St. Peters op het eiland enkele buurtbewoners er in slaagde een project van het Nederlandse bedrijf MNO Vervat drie dagen lang stil te leggen. Ook werd een medewerker van de onderneming door de mannen aangevallen. Aanleiding was dat een aannemer uit de buurt volgens eigen zeggen werk op het project zou zijn beloofd, als hij een graafmachine zou aanschaffen. De eigenaar investeerde in de machine, maar mocht vervolgens van MNO Vervat niet aan de slag.

Eerlijk

De gedeputeerde zegt geweld niet toe te juichen. “Maar iedereen moet een eerlijk aandeel krijgen als het om werk gaat. Grote bedrijven verdienen een aanzienlijke bedrage met overheidsprojecten. Het aantrekken van lokale onderaannemers en bouwvakkers zal hun winstmarge niet beïnvloeden. Ze hebben een sociale verantwoordelijkheid. Iedereen moet de gelegenheid krijgen om te eten. Als de bedrijven te weinig aan de gemeenschap teruggeven, dan zullen we naar andere opties uit moeten kijken om voor onze burgers te zorgen.”

Reageer op dit artikel