nieuws

Leudal blijft bij keus architect raadhuis

bouwbreed

De nieuwe Limburgse herindelingsgemeente Leudal komt niet terug op de architectenkeuze voor de nieuwbouw van het gemeentehuis in Heythuysen. Volgens B en W bepalen zij, en niet de raad, wie de architect is. Uit de raad waren protesten gekomen tegen de keuze voor de Eindhovense architect Van Aken. Die zou zich niet hebben gehouden aan de oorspronkelijke opdracht, en desondanks de gunning hebben gekregen. Het afgevallen architectenbureau Alberts 0x26 Van Huut uit Amsterdam spant op 30 september een kort geding aan tegen de gemeente om diezelfde reden.

De nieuwe Limburgse herindelingsgemeente Leudal komt niet terug op de architectenkeuze voor de nieuwbouw van het gemeentehuis in Heythuysen. Volgens B en W bepalen zij, en niet de raad, wie de architect is. Uit de raad waren protesten gekomen tegen de keuze voor de Eindhovense architect Van Aken. Die zou zich niet hebben gehouden aan de oorspronkelijke opdracht, en desondanks de gunning hebben gekregen. Het afgevallen architectenbureau Alberts 0x26 Van Huut uit Amsterdam spant op 30 september een kort geding aan tegen de gemeente om diezelfde reden.

Reageer op dit artikel