nieuws

Leidingen reactor Petten corroderen

bouwbreed

De leidingen van het primaire koelwatersysteem van de kernreactor in Petten zijn aangetast door corrosie aan de buitenzijde. Daardoor ontstaan spanningen en vervormingen en is een open verbinding ontstaan, waardoor gas in de leidingen doordringt en zich bellen in het koelwater vormen. Tot die conclusie komt de Nuclear Research and consultancy Group (NRG), beheerder van de kernreactor.

De leidingen van het primaire koelwatersysteem van de kernreactor in Petten zijn aangetast door corrosie aan de buitenzijde. Daardoor ontstaan spanningen en vervormingen en is een open verbinding ontstaan, waardoor gas in de leidingen doordringt en zich bellen in het koelwater vormen. Tot die conclusie komt de Nuclear Research and consultancy Group (NRG), beheerder van de kernreactor.
De leidingen zijn van aluminium, ingepakt in isolatiemateriaal met daaromheen beton. “We hebben geen verklaring voor de corrosie”, aldus een woordvoerder van NRG. De schade wordt gerepareerd. De leidingen worden gedeeltelijk vernieuwd en op moeilijk bereikbare plekken worden hulzen in de leidingen geschoven.

Reageer op dit artikel