nieuws

kopkortje14Cramer ondertekent intentieverklaring energieneutrale wijk

bouwbreed

Minister Cramer (milieu) tekent vandaag in de oude verkeerstoren van vliegveld Valkenburg de intentieverklaring ‘naar een duurzaam Nieuw Valkenburg’. Samen met de provincie Zuid-Holland, de gemeenten Katwijk en Wassenaar en de Regio Holland Rijnland belooft Cramer zich in te zetten om van het voormalige marinevliegveld een energieneutrale woonwijk te maken. Nieuw Valkenburg is één van de laatste grote locaties voor nieuwbouw in de zuidelijke Randstad.

Minister Cramer (milieu) tekent vandaag in de oude verkeerstoren van vliegveld Valkenburg de intentieverklaring ‘naar een duurzaam Nieuw Valkenburg’. Samen met de provincie Zuid-Holland, de gemeenten Katwijk en Wassenaar en de Regio Holland Rijnland belooft Cramer zich in te zetten om van het voormalige marinevliegveld een energieneutrale woonwijk te maken. Nieuw Valkenburg is één van de laatste grote locaties voor nieuwbouw in de zuidelijke Randstad.
Er zijn vijfduizend huizen gepland en in de plannen blijven veel oude elementen bewaard. Zo wordt de start en landingsbaan bijvoorbeeld een autovrije winkelstraat.

Reageer op dit artikel