nieuws

Kabinet weigert fiat bouw kerncentrales

bouwbreed Premium

Den Haag – Het kabinet zal geen toestemming geven voor de bouw van nieuwe kerncentrales. Dat zei milieuminister Cramer gisteren tegen Business News Radio (BNR). Cramer reageerde op de aankondiging van energiebedrijf Delta, dat een vergunning gaat aanvragen voor de bouw van nieuwe kerncentrales in Borssele. Delta krijgt voorlopig geen groen licht voor een tweede kerncentrale. Volgens Cramer staat het bedrijven vrij een vergunning voor de bouw van kerncentrales aan te vragen. Maar de minister benadrukt dat in het regeerakkoord is afgesproken dat tijdens deze regeerperiode géén besluiten worden genomen over de bouw van nieuwe kerncentrales.

Den Haag – Het kabinet zal geen toestemming geven voor de bouw van nieuwe kerncentrales. Dat zei milieuminister Cramer gisteren tegen Business News Radio (BNR). Cramer reageerde op de aankondiging van energiebedrijf Delta, dat een vergunning gaat aanvragen voor de bouw van nieuwe kerncentrales in Borssele. Delta krijgt voorlopig geen groen licht voor een tweede kerncentrale. Volgens Cramer staat het bedrijven vrij een vergunning voor de bouw van kerncentrales aan te vragen. Maar de minister benadrukt dat in het regeerakkoord is afgesproken dat tijdens deze regeerperiode géén besluiten worden genomen over de bouw van nieuwe kerncentrales.

Reageer op dit artikel