nieuws

Kabel- en leidingsector blij met elke nieuwe kandidaat

bouwbreed

Veertien nieuwe werkkrachten zijn de kabel- en leidingsector ingestroomd. Negen leerlingen ontvingen begin deze maand het diploma Buizenlegger en vijf zijn nu gediplomeerd Aankomend Buizenlegger.

Op basis van leren en werken tegelijk zijn ze werkzaam bij aannemers in Zuidoost Nederland. Het theoretisch onderwijs hebben ze gevolgd aan het Koning Willem I College in Den Bosch. Sylvia Elbers van Bouwend Nederland: “We zijn blij met elke kandidaat”. In de kabel- en leidingsector ontstaat door vergrijzing op korte termijn een tekort van 4000 vaklieden en monteurs infratechniek. De landelijke campagne met de titel ‘Heb jij de power’ die in mei van start is gegaan begint zijn vruchten af te werpen, merkt zij. We adverteren veel in regionale bladen en huis-aan-huisbladen. De respons is hoog.”
Opleiding staat hoog op de agenda en de sector benadert actief jongeren van vmbo-scholen. Maar een lange adem is nodig om de sector bij jongeren op de kaart te zetten. Elbers: “Er ontstaat hoe dan ook een tekort aan mensen, en onbekend maakt nu eenmaal onbemind. Een omslag bereik je niet snel.”
Daarom loopt de campagne, een initiatief van Workables nog wel een paar jaar door. Workables staat voor WerkOrganisatie Kabel- en LeidingSector en is een activiteit van Bouwend Nederkland en GOA Leidingtechniek.

Reageer op dit artikel