nieuws

IRS laat ouderen zelfstandig wonen

bouwbreed Premium

De Delftse corporatie Vidomes laat IRS 19 van de 62 appartementen in het woonzorgcomplex Dock van Delft aanpassen voor ouderen met een medische indicatie. Zij kunnen met de voorzieningen van IRS langer zelfstandig blijven wonen.

De Delftse corporatie Vidomes laat IRS 19 van de 62 appartementen in het woonzorgcomplex Dock van Delft aanpassen voor ouderen met een medische indicatie. Zij kunnen met de voorzieningen van IRS langer zelfstandig blijven wonen.
De ‘woonzorgtechnoloog’ uit Zaltbommel doet dat met zijn domoticaconcept 5G. De oplevering moet eind dit jaar gebeuren.
In de geselecteerde appartementen komen een centraal bedieningspaneel, een personenalarm, draadloze trekschakelaars, een rookmelder en een individuele aansluiting voor elektronische communicatie. Alarmsignalen worden de klok rond gevolgd en doorgestuurd naar een zorgcentrale. Medewerkers van deze voorziening kunnen met woord en camerabeeld de bewoner van dienst zijn. Op het systeem van IRS kunnen uiteenlopende sensoren worden aangesloten die bijvoorbeeld de bloeddruk en de glucosespiegel meten en waarschuwen dat het weer tijd is om de medicijnen in te nemen.
Dock van Delft telt 67 koopappartementen, 32 sociale huuirappartementen en 30 appartementen voor de vrije sector. Stichting Zorginstellingen Pieter van Foreest levert de zorg en de diensten.

Reageer op dit artikel