nieuws

Innovatie blijft speerpunt in beleid Economische Zaken

bouwbreed

Om innovatie te bevorderen, worden de innovatiekredieten bijna verdubbeld tot 40 miljoen euro. Ook de middelen in de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk worden verhoogd met 39 miljoen. De overheid gaat verder innovaties uitlokken in haar inkoop- en aanbestedingsbeleid, bijvoorbeeld door op te treden als zogenoemde ‘launching customer’. Gekeken wordt of hiertoe een expertisecentrum moet worden opgericht.

Om innovatie te bevorderen, worden de innovatiekredieten bijna verdubbeld tot 40 miljoen euro. Ook de middelen in de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk worden verhoogd met 39 miljoen. De overheid gaat verder innovaties uitlokken in haar inkoop- en aanbestedingsbeleid, bijvoorbeeld door op te treden als zogenoemde ‘launching customer’. Gekeken wordt of hiertoe een expertisecentrum moet worden opgericht.
Specifiek voor het midden- en kleinbedrijf wordt de innovatievoucherregeling tot en met 2010 uitgebreid van 6000 naar 8000 vouchers. Met deze vouchers kunnen bedrijven kennis inkopen. Voor 2009 wil het kabinet de vouchers vooral richten op thema’s als duurzaamheid. De vouchers kunnen nu ook gebruikt worden voor de kosten van octrooiaanvragen. Kleine bedrijven wil het ministerie sneller laten groeien. Met de Groeiversneller worden 80 tot 100 bedrijven vijf jaar lang ondersteund om hun omzet te verhogen naar tenminste 20 miljoen euro per jaar. Het kabinet trekt 24 miljoen uit voor meer veiligheid van bedrijven. Hiervan kunnen onder meer subsidies voor bouwkundige en elektronische veiligheidsmaatregelen worden betaald.

Reageer op dit artikel