nieuws

Ingenieurs en architecten verkeren in jubelstemming

bouwbreed

De bureaus van ingenieurs en architecten verkeren in jubelstemming. Algemeen wordt in het derde kwartaal ondanks een stijging van de prijzen een toename verwacht van de toch al riante orderstromen.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek noemt de ontwerpers momenteel de meest optimistische van alle zakelijke dienstverleners. Bij de uitzendbureaus daarentegen is de groei over zijn top. De ingenieurs en architecten slaagden in het tweede kwartaal bijna 7 procent meer omzet uit de markt te halen dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. Volgens de ondernemers zijn de orderontvangsten in het tweede kwartaal verder toegenomen. Ruim 30 procent wil in het derde kwartaal meer mensen aannemen. Voor twee op de vijf bedrijven vormt het gebrek aan arbeidskrachten een belemmering in de bedrijfsvoering.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels