nieuws

Grote fraude met VCA-certificaten

bouwbreed

Politie en justitie in Rotterdam hebben een einde gemaakt aan een omvangrijke fraude met Veiligheid Checklist Aannemers-certificaten. Door deze fraude hebben mogelijk honderden personen ten onrechte een VCA-kwalificatie ontvangen die nodig is om op een bouwplaats te mogen werken. De kwalificaties werden vervalst op een examenbureau in Dordrecht. Volgens justitie waren deze praktijken al minstens een jaar aan de gang. De omvang van de fraude is onduidelijk, omdat het bureau ook geldige papieren verstrekte.

Politie en justitie in Rotterdam hebben een einde gemaakt aan een omvangrijke fraude met Veiligheid Checklist Aannemers-certificaten. Door deze fraude hebben mogelijk honderden personen ten onrechte een VCA-kwalificatie ontvangen die nodig is om op een bouwplaats te mogen werken. De kwalificaties werden vervalst op een examenbureau in Dordrecht. Volgens justitie waren deze praktijken al minstens een jaar aan de gang. De omvang van de fraude is onduidelijk, omdat het bureau ook geldige papieren verstrekte.
De politie heeft acht personen aangehouden: de directeur van het examenbureau, een medewerker van het bureau die vermoedelijk de valse papieren uitschreef, iemand van een uitzendbureau uit Rotterdam dat de examenkandidaten leverde en ten slotte vijf examen-kandidaten.
> nieuws 3

Reageer op dit artikel