nieuws

Grote belangstelling Bouwregatta 2009

bouwbreed

In beide klassen eindigde de Nederlandse Bouwregatta afgelopen vrijdag in een nek-aan-nekrace. Ben van Schijndel van BAM Rail sleepte in de eerste klasse de gouden baksteen in de wacht, in de tweede klasse was Ron van Olst van Van Olst Schilders de winnaar.

“Het leek wel een knalvuur. Zo dicht lagen de boten bij elkaar”, schetst Willem de Bont van organisatie- en adviesbureau De Bont de schoten die klonken bij elke boot die finishte. Tijdens de prijsuitreiking zijn behalve de gouden, zilveren en bronzen baksteen, als aanmoedigingsprijs ook twee zwarte bakstenen uitgereikt. Eén boot is het tot twee keer toe niet gelukt over de finish te komen, en een ander schip is blijven haken aan een wedstrijdboei die daarop een eind werd meegesleept.
Het evenement aan de kust van Enkhuizen telde 34 deelnemers. De Bont: “Het niveau was hoog. Semi-prof kun je wel zeggen.” Ook al voerde het credo ‘Je hoeft niet te winnen om een goede wedstrijd gevaren te hebben’ de boventoon.
“Het evenement is vooral bedoeld als netwerkbijeenkomst”, verklaart de bedenker van de regatta voor de bouwwereld. “Alle deelnemers zijn roergangers van een organisatie in de bouw”. Zelf een fervent zeiler ziet hij veel overeenkomst tussen het aansturen van een organisatie en het zeilen van een wedstrijd.
Dat de race een groot succes was blijkt wel aan het aantal inschrijvingen dat Bureau de Bont al heeft binnengekregen voor de regatta van volgend jaar. “Twintig aanmeldingen lagen er vanmorgen bij de fax. En dan is het nog maar maandag”. Het maximum aantal deelnemers voor volgend jaar is vastgesteld op 45, dus bouwbedrijven die dan van de partij willen zijn, moeten snel zijn.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels