nieuws

Gezamenlijke investering infrastructuur

bouwbreed

De provincie Noord-Brabant, achttien Brabantse gemeenten en de Zeeuwse gemeente Tholen investeren de komende jaren in totaal 700 miljoen euro in West-Brabant. Het grootste deel van dat geld gaat naar gezamenlijke projecten als de Spoorhaven in Roosendaal, het Logistiek Park Moerdijk, Maintenance Valley, de Brabantse Wal, goederenvervoer over water en spoor, het oplossen van knelpunten op de weg en de aanpak van algenproblemen in het Volkerak/Zoommeer.

De provincie Noord-Brabant, achttien Brabantse gemeenten en de Zeeuwse gemeente Tholen investeren de komende jaren in totaal 700 miljoen euro in West-Brabant. Het grootste deel van dat geld gaat naar gezamenlijke projecten als de Spoorhaven in Roosendaal, het Logistiek Park Moerdijk, Maintenance Valley, de Brabantse Wal, goederenvervoer over water en spoor, het oplossen van knelpunten op de weg en de aanpak van algenproblemen in het Volkerak/Zoommeer.
Daarnaast willen provincie en gemeenten geld uittrekken voor lokale projecten die al in de pijplijn zitten. Voor het einde van het jaar worden de projecten geïnventariseerd. Alle projecten moeten uiterlijk 1 januari 2011 zijn begonnen.

Reageer op dit artikel