nieuws

Geld Deltaplannen nog niet duidelijk

bouwbreed

Het kabinet neemt de meeste aanbevelingen van de commissie-Veerman over, maar is er nog niet uit hoe de miljarden kostende operatie om Nederland ‘waterproof’ te maken moet worden betaald. Zo komt er een Deltawet, een Deltaregisseur, een ministeriële stuurgroep en “een financieel solide basis”, zei staatssecretaris Huizinga (water) vrijdag na afloop van de ministerraad.

Het kabinet neemt de meeste aanbevelingen van de commissie-Veerman over, maar is er nog niet uit hoe de miljarden kostende operatie om Nederland ‘waterproof’ te maken moet worden betaald. Zo komt er een Deltawet, een Deltaregisseur, een ministeriële stuurgroep en “een financieel solide basis”, zei staatssecretaris Huizinga (water) vrijdag na afloop van de ministerraad.
Oud-minister Cees Veerman pleitte als voorzitter van de commissie vorige week nadrukkelijk voor een Deltafonds om een ononderbroken geldstroom te garanderen. De plannen vergen investeringen van dik 100 miljard euro in 100 jaar. Volgens Huizinga zal in de Deltawet deze financieel solide basis worden vormgegeven. Hoe is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels