nieuws

Ferrovial zet luchthavenGatwick in de etalage

bouwbreed Premium

BAA, de Britse luchthavenexploitant die eigendom is van het Spaanse Ferrovial, gaat de tweede luchthaven van Londen Gatwick verkopen.

Gatwick verwerkt jaarlijks ruim 35 miljoen passagiers en kan naar verwachting 2,25 miljard euro opbrengen. Tot de kandidaten behoren het Australische investeringsfonds Macquarie terwijl ook Hochtief in het verleden vaak is genoemd.
BAA zet Gatwick zelf in de etalage nadat de Britse Competition Commission een maand geleden stelde dat de Ferrovial-dochter een te sterke marktpositie in de Britse vliegwereld inneemt. BAA is eigenaar van alle drie grote Londense vliegvelden Heathrow, Gatwick en Stansted en van nog vier kleinere luchthavens.
Die dominerende positie leidt er volgens de commissie toe dat BAA niet voldoende dwang heeft om te investeren. Het luchthavenbedrijf heeft nu besloten ‘met onmiddellijke ingang een verkoopproces voor Gatwick op gang te brengen.’

Reageer op dit artikel