nieuws

Elverding ook goed voor vaarwegprojecten

bouwbreed

Hoe kunnen vastgelopen vaarwegprojecten meeprofiteren van de commissie Elverding? Hoewel Elverdings aanbevelingen “veelal” van toepassing zijn op het versnellen van Tracéwetprocedures voor wegprojecten wil het ministerie van Verkeer en Waterstaat dat wel eens weten. Meerdere waterbouwprojecten staan onder druk. Zo is onduidelijk hoeveel geld overblijft voor het nieuwe aquaduct over de A4 bij Steenbergen, terwijl de aanbesteding in volle gang is. Ook de procedures voor Zwartsluis, de overnachtingshaven Lobith, de Twenthekanalen en de nieuwe Beatrixsluis, zouden volgens het Ministerie van Verkeer en Waterstaat sneller kunnen.

Hoe kunnen vastgelopen vaarwegprojecten meeprofiteren van de commissie Elverding? Hoewel Elverdings aanbevelingen “veelal” van toepassing zijn op het versnellen van Tracéwetprocedures voor wegprojecten wil het ministerie van Verkeer en Waterstaat dat wel eens weten. Meerdere waterbouwprojecten staan onder druk. Zo is onduidelijk hoeveel geld overblijft voor het nieuwe aquaduct over de A4 bij Steenbergen, terwijl de aanbesteding in volle gang is. Ook de procedures voor Zwartsluis, de overnachtingshaven Lobith, de Twenthekanalen en de nieuwe Beatrixsluis, zouden volgens het Ministerie van Verkeer en Waterstaat sneller kunnen.

Reageer op dit artikel