nieuws

Ede krijgt 40 miljoen voor project Spoorzone

bouwbreed

De gemeente Ede krijgt definitief 40 miljoen euro van het Rijk voor de verdieping van het spoor en de bouw van een station. Lange tijd was de toezegging onzeker, omdat het Rijk had aangegeven maximaal 25 procent van de kosten voor het project Spoorzone op zich te nemen. De kosten voor spoor en station bedragen 110 miljoen euro. Maar Ede mag nu ook de ontwikkeling van het Stationsplein en een deel van de voormalige Mauritskazerne in Spoorzone meenemen. Daarmee komen de totale kosten op 170 miljoen. Volgens de huidige plannen wordt het nieuwe station Ede-Wageningen onder de grond gebouwd. Het spoor wordt ongeveer anderhalve meter verdiept.

De gemeente Ede krijgt definitief 40 miljoen euro van het Rijk voor de verdieping van het spoor en de bouw van een station. Lange tijd was de toezegging onzeker, omdat het Rijk had aangegeven maximaal 25 procent van de kosten voor het project Spoorzone op zich te nemen. De kosten voor spoor en station bedragen 110 miljoen euro. Maar Ede mag nu ook de ontwikkeling van het Stationsplein en een deel van de voormalige Mauritskazerne in Spoorzone meenemen. Daarmee komen de totale kosten op 170 miljoen. Volgens de huidige plannen wordt het nieuwe station Ede-Wageningen onder de grond gebouwd. Het spoor wordt ongeveer anderhalve meter verdiept.

Reageer op dit artikel