nieuws

Deuren in luxe Montevideo Rotterdam deugen niet

bouwbreed

De kwaliteit van de toegangsdeuren tot de appartementen in de woontoren Montevideo in Rotterdam deugt niet.

De deuren in de luxe, 152 meter hoge wolkenkrabber op de Kop van Zuid blijken bijzonder inbraakgevoelig. In reactie op een kritisch onderzoek door de Vereniging van Eigenaren, heeft ontwikkelaar ING Vastgoed voorgesteld de deuren van alle 192 appartementen te versterken met een roestvaststalen plaat. De VvE heeft nog niet beslist of zij op dit aanbod ingaat.
W. Sietsma van ING Vastgoed erkent dat in Montevideo goedkopere deuren zijn gehangen dan de kopers in het bestek was beloofd. Sietsma zegt dat de deuren na de versteviging met roestvast staal zullen voldoen aan de veiligheidseisen klasse 2. Over de kosten van de ingreep doet ING geen mededelingen.
De deuren worden aangepast in overleg met de hoofdaannemer van Montevideo, Besix. ING laat uitzoeken welke onderaannemer verantwoordelijk is voor het gebruik van de inferieure deuren. Mogelijk wordt de schade verhaald op deze partij.
ING Vastgoed gaat niet in op een andere klacht van de VvE, dat ook de gipsen scheidingswanden tussen de appartementen inbraakgevoelig zijn. Inbrekers zouden de wanden met een paar flinke klappen kunnen doorbreken en zo van het ene appartement naar het andere lopen. Sietsma bestrijdt dat het bestek betonnen wanden voorschrijft.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels