nieuws

Dell latitude heeft lange adem

bouwbreed Premium

Honderden verschillende modellen en typen laptops zijn er op de mobiele markt en het merendeel faalt op het meest wezenlijke kenmerk: batterijtijd. Wie meer dan 3 uur klokt is een spekkoper. Daarom is het zeer verheugend, dat Dell met de nieuwe Latitude E-serie een forse stap vooruitzet: tot 19 uur werktijd op een enkele laadcyclus. Omgerekend in vlieguren is dat bijna genoeg voor een enkele reis Australië.

Honderden verschillende modellen en typen laptops zijn er op de mobiele markt en het merendeel faalt op het meest wezenlijke kenmerk: batterijtijd. Wie meer dan 3 uur klokt is een spekkoper. Daarom is het zeer verheugend, dat Dell met de nieuwe Latitude E-serie een forse stap vooruitzet: tot 19 uur werktijd op een enkele laadcyclus. Omgerekend in vlieguren is dat bijna genoeg voor een enkele reis Australië.
De E-serie omvat heel lichte en compact laptops, zoals de E4200, een 12.1-inch laptop met een gewicht van iets meer dan 1 kilo en daarmee de lichtste zakelijke notebook in de geschiedenis van het bedrijf. De E6400 en E6500 zijn 14.1- en 15.4-inch laptops die vooral zijn bedoeld als desktopvervangers voor ‘high-performance’ gebruikers. Ander paradepaardje is de E6400 ATG, een 14.1 inch semi-robuuste laptop die is gebouwd en getest om te voldoen aan de Amerikaanse Military 810 F eisen voor stof, trilling en vochtigheid. Overigens zijn alle laptops in de E-serie op zakelijk gebruik berekend, ze hebben een frame constructie die volledig van een magnesium-aluminium legering is gemaakt, met metalen scharnieren.

Reageer op dit artikel