nieuws

Cordares per september onderdeel van pensioenbeheerder APG

bouwbreed

Pensioenbeheerder Cordares is per 1 september opgegaan in de groep APG. De toezichthouders Nederlandsche Bank, de Autoriteit Financiële Markten en Nederlandse Mededingingsautoriteit maken geen bezwaar tegen het samengaan.

Pensioenbeheerder Cordares is per 1 september opgegaan in de groep APG. De toezichthouders Nederlandsche Bank, de Autoriteit Financiële Markten en Nederlandse Mededingingsautoriteit maken geen bezwaar tegen het samengaan.
APG is de uitvoerder voor pensioenfonds ABP, voor ambtenaren en leraren. Cordares is actief in het beheer van pensioengeld in onder meer de bouwsector. De twee lieten eind vorig jaar al weten te willen fuseren.
De nieuwe groep heeft ongeveer 230 miljard euro onder beheer voor ruim 4 miljoen deelnemers in diverse sectoren. In Nederland beheert en administreert de organisatie ruim 30 procent van alle collectieve pensioenen. ”De fusie levert schaal- en marktvoordelen op die uiteindelijk ten goede komen aan de oudedagsvoorziening van miljoenen mensen”, aldus bestuurslid Adri van der Wurff.

Reageer op dit artikel