nieuws

Belg aangewezen op appartement

bouwbreed

De prijzen voor bestaande huizen in Belgie zijn de eerste acht maanden van dit jaar, vergeleken met dezelfde periode van 2007, stabiel gebleven met een gemiddelde stijging van 0,1 procent. Vooral gezinswoningen doen het slecht; bestaande appartementen stegen nog in prijs met gemiddeld 5,14 procent.

De prijzen voor bestaande huizen in Belgie zijn de eerste acht maanden van dit jaar, vergeleken met dezelfde periode van 2007, stabiel gebleven met een gemiddelde stijging van 0,1 procent. Vooral gezinswoningen doen het slecht; bestaande appartementen stegen nog in prijs met gemiddeld 5,14 procent.
Iain Cook van makelaarskantoor ERA Belgium verklaart de stijging bij de appartementen doordat steeds meer Belgen de aankoop van een gezinswoning financieel niet aankunnen. Hierdoor komen ze terecht op de markt van de appartementen. De markt van nieuwbouwhuizen en -appartementen krijgt klappen omdat ze voor de doorsnee koper te duur zijn geworden als gevolg van de sterk gestegen bouwkosten, De Era-man blijft positief en verwacht voor België geen grote crisis in de huizenmarkt zoals in Spanje of Ierland.

Reageer op dit artikel