nieuws

BAM-dochter bouwt aan gerechtshof

bouwbreed

BAM-dochter Interbuild gaat meebouwen aan het nieuwe gerechtsgebouw van het Belgische Hasselt. Met de opdracht, die wordt uitgevoerd in combinatie met aannemers Cordeel en Democo, is een bedrag van ongeveer 40 miljoen euro gemoeid. Een derde van dat bedrag komt toe aan Interbuild.

BAM-dochter Interbuild gaat meebouwen aan het nieuwe gerechtsgebouw van het Belgische Hasselt. Met de opdracht, die wordt uitgevoerd in combinatie met aannemers Cordeel en Democo, is een bedrag van ongeveer 40 miljoen euro gemoeid. Een derde van dat bedrag komt toe aan Interbuild.
De bouwwerkzaamheden starten volgende maand. Het project zal naar verwachting eind 2010 worden opgeleverd. Interbuild realiseerde eerder al de gerechtsgebouwen van Antwerpen en Gent.
Het nieuwe hof van Hasselt verrijst pal naast het station en krijgt ruim 21.000 vierkante meter aan zalen en kantoren, verdeeld over dertien verdiepingen. Het gebouw wordt uitgevoerd in beton en staal en krijgt een opvallende architectuur.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels