nieuws

Ballast Nedam voert studie uit naar bouw indoorgolfbaan

bouwbreed Premium

Ballast Nedam heeft de opdracht gekregen om een haalbaarheidsstudie te doen naar het bouwen van een indoorgolfbaan in de Randstad. Als er financiers worden gevonden, gaat Ballast de hal die tientallen miljoenen zal gaan kosten, bouwen.

Dat zegt initiatiefnemer Jon Standing, directeur van Indoor Golf Project. De bouw moet beginnen in 2010. In 2012 zullen de eerste zakenlieden met hun clubs de overdekte baan op kunnen.
Standing is in Nederland in gesprek met private equityfondsen en institutionele beleggers over de financiering. En in het Midden-Oosten heeft een groep vastgoedontwikkelaars zeer sterke interesse, aldus Standing.

Onzeker

De locatie van de baan is nog onzeker. Verschillende gemeenten zijn nog in de race. Als de hal staat, wil Standing nog tien hallen in Europa en tien in het Midden-Oosten neerzetten. “Een all Dutch project”, noemt hij het. Ten Cate gaat het kunstgras leveren. En ProTee United uit Zaltbommel lijkt kandidaat om golfsimulators te leveren die voor trainingen gebruikt kunnen worden.
Standing vindt de gewone golf courts niet achterhaald. “De nieuwe banen moet je zien als aanvulling erop. De zakelijke markt heeft behoefte aan banen met minder congestie”, zegt Standing. “Door de popularisering van de sport doe je vijf uur over een baan. Dat kan met zakenmensen gewoon niet.”

Reageer op dit artikel