nieuws

Baggeraar Van Oord bestelt grote snijkopzuiger bij IHC Dredging

bouwbreed

Baggeraar Van Oord heeft bij IHC Dredging een nieuwe grote snijkopzuiger besteld. In het najaar van 2011 moet het schip opgeleverd worden.

Met een totaal geïnstalleerd vermogen van ruim 24.000 kilowatt wordt het schip een van de grootste zelfvarende cutters ter wereld. De D’Artagnan van het Belgische Deme is met 28.200 kW de grootste gevolgd door de JFJ de Nul met 27.240 kW/
Het nieuwe schip van Van Oord is uitgerust met twee baggerpompen aan boord en één onderwaterpomp in de cutterladder. De maximale baggerdiepte is 28 meter. Het schip heeft een lengte van 130 meter en is 27,8 meter breed. Het biedt accommodatie voor 44 man. “Een zware zelfvarende cutterzuiger is een belangrijke aanvulling op onze vloot. Als internationale baggeraar breiden we onze activiteiten in de markt van zware cutterzuigers uit”, aldus directeur Pieter van Oord.
Bij de werf in Kinderdijk is momenteel de bouw van een 32.000 kuubs hopperzuiger in volle gang. Dit schip, de Vox Dubai wordt in 2009 te water gelaten.

Reageer op dit artikel