nieuws

Alle perrons sneller verlaagd

bouwbreed

Om treinen gemakkelijker toegankelijk te maken voor ouderen en gehandicapten moeten onder andere de perrons in Nederland worden verlaagd. ProRail heeft aan verkeersminister Eurlings aangegeven dat het sneller kan dan eerder gepland. ProRail heeft becijferd dat voor de aanpassingen van de perrons ruim 130 weekeinden nodig zijn. Dit zijn 15 tot 18 weekeinden per jaar. Voor het plaatsen van liften op 70 stations zijn ruim 80 dagen nodig.

Om treinen gemakkelijker toegankelijk te maken voor ouderen en gehandicapten moeten onder andere de perrons in Nederland worden verlaagd. ProRail heeft aan verkeersminister Eurlings aangegeven dat het sneller kan dan eerder gepland. ProRail heeft becijferd dat voor de aanpassingen van de perrons ruim 130 weekeinden nodig zijn. Dit zijn 15 tot 18 weekeinden per jaar. Voor het plaatsen van liften op 70 stations zijn ruim 80 dagen nodig.
Door de bouwwerkzaamheden zoveel mogelijk te clusteren met andere werkzaamheden, kan de overlast voor de reiziger worden beperkt. Uiteindelijk moet in 2020 90 procent van alle stations zijn aangepast.

Reageer op dit artikel