nieuws

Aannemers leggen bouw ziekenhuis in Sittard stil

bouwbreed

Bouwcombinatie Medical Park Sittard heeft de bouw van het Maaslandziekenhuis in de Limburgse stad stilgelegd omdat de opdrachtgever, Stichting Orbis, zijn betalingsverplichtingen niet kan nakomen. Dat heeft de combinatie, bestaande uit Ballast Nedam, Strukton Bouw 0x26 Vastgoed, Hurks Van der Linden en GTI Zuidoost bekendgemaakt.

Bouwcombinatie Medical Park Sittard heeft de bouw van het Maaslandziekenhuis in de Limburgse stad stilgelegd omdat de opdrachtgever, Stichting Orbis, zijn betalingsverplichtingen niet kan nakomen. Dat heeft de combinatie, bestaande uit Ballast Nedam, Strukton Bouw 0x26 Vastgoed, Hurks Van der Linden en GTI Zuidoost bekendgemaakt.
Stichting Orbis heeft problemen met toegezegde financiering, aldus woordvoerder Adrie van Kessel van de bouwcombinatie. “Wij hebben daarom besloten het retentierecht uit te oefenen. Dat betekent dat we het bouwproject niet zullen leveren. De bal ligt nu bij de opdrachtgever.”
Volgens Van Kessel gaat het om twee cruciale bouwdelen. Het project bevindt zich in de afrondende fase. Bedoeling was dat het ziekenhuis eind dit jaar in gebruik zou worden genomen.
De bouw van het ziekenhuis startte begin 2005. De aanneemsom voor de eerste fase, het ziekenhuis en het Prins Claus Centrum, bedroeg 100 miljoen euro. De bouwcombinatie claimt dat de werkzaamheden “conform planning” zijn verlopen.
Stichting Orbis was vrijdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels