nieuws

Aanbesteding kanaal Seine-Schelde start

bouwbreed Premium

De Franse regering hoopt dit jaar de aanbestedingsprocedure te starten voor het Canal Seine-Nord Europe dat de waterwegen in Nederland en België via de Schelde moet verbinden met de Seine. Geschat wordt dat het 106 kilometer lange kanaal 3,2 miljard euro gaat kosten. Het Canal Seine-Nord Europe behoort tot de transeuropese netwerken waarvoor Europa subsidie verleent. De waterweg loopt door Noord-Frankrijk vanaf Compiègne naar Cambrai. Het Franse ministerie voor duurzame ontwikkeling, waaronder ook transport ressorteert, heeft eind vorige week een verklaring van openbaar nut afgegeven. Dat gebeurde na een uitgebreide inspraakronde die weinig problemen van de bevolking rond de toekomstige waterweg opleverde.

De Franse regering hoopt dit jaar de aanbestedingsprocedure te starten voor het Canal Seine-Nord Europe dat de waterwegen in Nederland en België via de Schelde moet verbinden met de Seine. Geschat wordt dat het 106 kilometer lange kanaal 3,2 miljard euro gaat kosten. Het Canal Seine-Nord Europe behoort tot de transeuropese netwerken waarvoor Europa subsidie verleent. De waterweg loopt door Noord-Frankrijk vanaf Compiègne naar Cambrai. Het Franse ministerie voor duurzame ontwikkeling, waaronder ook transport ressorteert, heeft eind vorige week een verklaring van openbaar nut afgegeven. Dat gebeurde na een uitgebreide inspraakronde die weinig problemen van de bevolking rond de toekomstige waterweg opleverde.

Reageer op dit artikel