nieuws

Aanbesteding donjon Nijmegen stopgezet

bouwbreed

Het Nijmeegse gemeentebestuur heeft de aanbesteding van de herbouw van de middeleeuwse donjon stopgezet. Er heeft zich slechts één partij gemeld, met wie de gemeente de mogelijkheden voor herbouw verder wil bespreken.

Het Nijmeegse gemeentebestuur heeft de aanbesteding van de herbouw van de middeleeuwse donjon stopgezet. Er heeft zich slechts één partij gemeld, met wie de gemeente de mogelijkheden voor herbouw verder wil bespreken.
De geïnteresseerde partij is een combinatie van Royal Haskoning, Bouwfonds MAB, ICE Ontwikkeling en de Stichting NVOB Cultuurfonds. Deze stichting, waarin Nijmeegse bouwondernemers zijn verenigd, is de initiatiefnemer van de herbouwplannen. Dat leidde in 2006 tot een referendum waarin de Nijmeegse bevolking zich uitsprak voor herbouw. In de aanbesteding stelt de gemeente, die zelf niet financieel bijdraagt aan de bouw, hoge eisen aan de plannen. De burchttoren moet zo veel mogelijk op het origineel lijken, maar oorspronkelijke bouwtekeningen ontbreken. Daarnaast moet de toren publiek toegankelijk zijn.
Naast ontwerp, bouw en exploitatie maakt ook de herinrichting van het omliggende Valkhofpark deel uit van de aanbesteding. De gunning van de opdracht staat gepland voor komend voorjaar.

Reageer op dit artikel