nieuws

Wereldhave heeft last van onrustige financiële markt

bouwbreed

Vastgoedfonds Wereldhave heeft de winst over het eerste halfjaar met 54,3 procent zien dalen tot 52,4 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de winst nog 114,7 miljoen euro. Het directe resultaat, afkomstig uit huuropbrengsten, daalde met 4,7 procent tot 54 miljoen euro.

Vastgoedfonds Wereldhave heeft de winst over het eerste halfjaar met 54,3 procent zien dalen tot 52,4 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de winst nog 114,7 miljoen euro. Het directe resultaat, afkomstig uit huuropbrengsten, daalde met 4,7 procent tot 54 miljoen euro.
De winstval was vooral te wijten aan een negatieve herwaardering van de vastgoedportefeuille. Ook negatieve valuta-effecten van de dollar en de Britse pond drukten de winst. Wereldhave heeft meer dan 30 procent van zijn vastgoed in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.
Het indirect resultaat kwam in het eerste halfjaar uit op een min van 1,6 miljoen euro. In het voorgaande jaar stond er nog een positieve herwaardering van 58 miljoen euro in de boeken. “De turbulentie op de financiële markten en de kredietcrisis hebben een eind gemaakt aan jaren van waardestijgingen”, aldus het vastgoedfonds. Het vastgoedfonds verwacht over geheel 2008 bij gelijkblijvende wisselkoersen een direct resultaat per aandeel van 4,75 euro tot 4,85 euro.

Reageer op dit artikel