nieuws

Watersnijder straaltmet druk van 6000 bar

bouwbreed

Ook voor het op maat snijden van bijvoorbeeld natuursteen biedt F. Hoffmann de nieuwe waterstraalsnijder van Flow aan. De snijmachine van deze Amerikaanse fabrikant zet water onder een druk van 6000 bar en werkt daarmee nog sneller dan de gangbare waterstraalmachines die met een druk van 3800 bar snijden. Door de hogere druk hoeft een rond gat niet meer vanuit het midden te worden gesneden maar kan de straal meteen in de omtrek beginnen zonder dat het werkstuk sporen van de insteek vertoont. De dikte die het werkstuk mag hebben hangt af van het materiaal. En afhankelijk van de instelling snijdt de waterstraal door het materiaal heen of graveert er in uiteenlopende diepte iets in.

Ook voor het op maat snijden van bijvoorbeeld natuursteen biedt F. Hoffmann de nieuwe waterstraalsnijder van Flow aan. De snijmachine van deze Amerikaanse fabrikant zet water onder een druk van 6000 bar en werkt daarmee nog sneller dan de gangbare waterstraalmachines die met een druk van 3800 bar snijden. Door de hogere druk hoeft een rond gat niet meer vanuit het midden te worden gesneden maar kan de straal meteen in de omtrek beginnen zonder dat het werkstuk sporen van de insteek vertoont. De dikte die het werkstuk mag hebben hangt af van het materiaal. En afhankelijk van de instelling snijdt de waterstraal door het materiaal heen of graveert er in uiteenlopende diepte iets in.
Importeur Hoffmann uit Zwijndrecht levert binnenkort de eerste 6000 bars Flow aan een Nederlandse investeerder. In Duitsland draaien al drie van zulke machines.

Reageer op dit artikel