nieuws

Vinci jaagt op omzetvan 33,4 miljard euro

bouwbreed Premium

De Franse bouwer Vinci is de tweede helft van het jaar gestart met een orderportefeuille ter waarde van 22,7 miljard euro. Het bedrag ligt 5 procent boven het niveau bij de jaarwisseling.

Gezien de goede prestaties en het dikke orderboek verwacht Vinci dit jaar af te sluiten met een omzetgroei van 10 procent tot 33,4 miljard euro. Tegen de lastiger economische omstandigheden acht de onderneming zich uitstekend gewapend door zijn goede geografische spreiding van de activiteiten en de sterke positie in concessies, die zorgen voor een stabiele stroom inkomsten.
De omzet in de eerste helft van het jaar steeg met 15 procent tot 15,7 miljard euro. Worden de grote aankopen zoals Solétache Bachy en Entrepose Contracting niet meegerekend dan blijft altijd nog een groei van 6,1 procent over.

Buitenland

De halfjaaromzet van bouwbedrijf Vinci Construction sprong met 24,3 procent naar 7,5 miljard euro. In Frankrijk bedroeg de groei 16 procent tot 4 miljard euro. In het buitenland profiteerde de aannemer van de komst van Solétanche en klom met 35 procent naar 3,5 miljard euro. Construction begon de tweede helft van het jaar met voor 15 miljard euro aan werk in portefeuille.
Wegenbouwer Eurovia slaagde in de eerste zes maanden 3,6 miljard euro uit de markt te halen, 7,7 procent meer dan in de eerste helft van 2007. Van het volume kwam 2,3 miljard uit Frankrijk en 1,3 uit andere landen. Het orderboek is gevuld met werk ter waarde van 5,1 miljard euro.

Reageer op dit artikel