nieuws

Vertrouwen onderwerp van Personeels- en Salaris Vakdag

bouwbreed Premium

Een bedrijf heeft veel te winnen met vertrouwen, zo komt aan de orde tijdens de 20ste editie van de Personeels- en Salaris Vakdag 2008 op 18 september. Want met vertrouwen als basis is met dezelfde mensen betere resultaten te behalen, zo stelt de organisatie van het congres.

Maar, hoe doe je dat? Dat legt op deze dag Roos Vonk uit, hoogleraar Sociale Psychologie van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Wat doe je als er onvoldoende vertrouwen is? Hoe kun je het vergroten? Want niets is in een organisatie zo belangrijk als vertrouwen. Dat bepaalt namelijk voor een groot deel de snelheid waarmee wordt gewerkt. En het bepaalt voor een groot deel de kosten.
Vertrouwen is niet ‘soft’ of ontastbaar. Het is een keiharde economische waarde, zo blijkt uit onderzoek. Maar het moet wel worden opgebouwd. Leer en ervaar dus hoe je binnen de verschillende bedrijfsprocessen vertrouwen kunt vergroten en stel daarmee medewerkers in staat hun beste bijdrage te leveren. ‘Kun je bijvoorbeeld (jong) talent creëren?’, vraagt Ben Fruytier, lector aan de Hogeschool Utrecht zich af. En wat moet je doen om talent tot ontwikkeling te laten komen? Verder komen flexibilisering aan de orde, net als online-werving en online-solliciteren. Welke uitdagingen staan ons te wachten op het gebied van online-werving en wat vraagt dit van de organisatie? De jubileumeditie van de Personeels- en Salaris Vakdag vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht.

Reageer op dit artikel